Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710248
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par tūrismu sauc ceļošanu un uzturēšanos ārpus savas patstāvīgās dzīvesvietas brīvā laika pavadīšanas, lietišķo darījumu kārtošanas vai citā (svētceļojums, radu apmeklējums, veselības uzlabošana u. c.) nolūkā. Latvijā pēdējos gadus īpaši strauji attīstās lauku tūrisms. Tas varētu kļūt par ļoti ienesīgu Latvijas laukiem biznesu nākotnē. Šajā esejā es vēlos noskaidrot, vai tūrisms glābs Latvijas laukus.
Tūrismam Latvijā ir lielas iespējas attīstīties. Pašreiz tūrisma pakalpojumu īpatsvars Latvijā sastāda 1,8% no iekšzemes kopprodukta, bet Somijā, kur ir līdzīgi dabas resursi un klimats, no iekšzemes kopprodukta 4,1% sastāda tūrisms. Eksperti lēš, ka tuvākajā nākotnē šo pakalpojumu īpatsvars varētu palielināties 2-3 reizes. Par to liecina arī straujā lauku tūrisma attīstība – kopš 1996. gada, kad šādas iespējas piedāvāja tikai dažas zemnieku saimniecības, viensētu skaits ir strauji palielinājies. Ja 1999. gadā 116 saimniecības piedāvāja lauku tūrisma pakalpojumus, bet gultasvietu skaits ceļotājiem bija 732, tad 2002. gadā šādu saimniecību skaits bija jau 240, gultasvietu skaits bija jau palielinājies līdz 3790. Šie fakti liecina, ka tūrismam Latvijā, īpaši lauku tūrismam, ir liels potenciāls tālākai attīstībai.
Lauku tūrisms piedāvā daudz izklaides iespēju, kas pievilina tūristus. Pēc statistikas datiem pieprasītākie pakalpojumi ir pirtis, svinības un iespējas nodarboties ar sportu, un ūdens tuvums. Daudzās zemnieku saimniecībās, kas piedāvā šādu iespēju, ir iekārtoti volejbola, futbola laukumi. Ūdens, īpaši ezeru, tuvums spēlē nozīmīgu lomu, jo ir plašas iespējas piedāvāt braucienus ar laivām un ierīkot peldvietas. Ārzemju tūristus pievilina Latvijas krāšņā, sakoptā un ekoloģiski tīrā daba. Viņiem ir vēlme atpūsties klusumā, kur neviens netraucē un var aizmirst par visu. Zemnieku saimniecībām ir iespējas iegūt Eiropas Savienības līdzekļus, lai izveidotu lauku tūrisma bāzi. Tas liecina par iespējām Latvijā izveidot plašu lauku tūrisma bāžu tīklu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties