Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Sievišķais reģistrs P.Zīskinda romānā "Parfīms: stāsts par kādu slepkavu"

     

    Eseja5 Literatūra

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998342
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Postmodernisma pārstāvju, to skaitā H. Siksū uzskatos seksuālās atšķirības nosaka dzimtes uzvedība, nevis anatomiskās atšķirības. Pēc postmodernistu uzskatiem vīrieti raksturo tas, ka valdošais ir vizuālais reģistrs. Atrodoties savā skatītāja pozīcijā vīrietis gūst lielāko baudu, skatienā projecējot savas vēlmes. Līdz ar to pārējo sajūtu reģistriem ir mazāka nozīme, tā rezultātā tos var uzskatīt par atšķirīgiem no tradicionālā (vīrišķā) un tos var piedēvēt sievietei. Vizuālā reģistra pamatā ir falls, kuru var redzēt labāk nekā sievietes dzimumorgānu.
Patrika Zīskinda romānā “Parfīms:stāsts par kādu slepkavu” aprakstītais varonis Žans Batists Grenuijs, ir atšķirīgs no valdošā vīrieša tipa. Viņa valdošais reģistrs ir ļoti labi attīstīta oža, kas ļautu pieņemt, ka viņam varētu būt labi attīstīti arī pārējie sievišķie reģistri.
Labā oža viņam ir kopš dzimšanas, tātad šai iedzimtībai ir jābūt atkarīgai no vecākiem. Par Grenuija tēvu nekas nav minēts, tā uzsverot viņa nenozīmīgumu, var pieņemt ka viņa mātei ar viņu bijušas gadījuma attiecības. Grenuija māte ir notrulināta pret smaržu sajūtu. Viņa dzīvo pilsētā, kura smird un dara darbu, kurā karstā laikā nevar iztikt bez smirdoņas – tīra zivis. Šo smaržu notrulināšanos Grenuija dzimšanas dienā pastiprina dzemdību sāpes. Grenuija mātei ir dažādas slimības, kas nomoka gan viņu, gan apgrūtina vesela bērna piedzimšanu, tāpēc Grenuija spēcīgā smaržas izjūta būtu jāuzskata par veselības novirzi. Interesanti, ka pēc Grenuija piedzimšanas viņa māte zaudē samaņu, it kā spēcīgās smaržas dēl, kaut gan viņai jau pie smakām būtu jābūt pieradušai. Interesanti ir arī tas, ka šīs smakas viņa asociē ar lielu lilliju vai narcišu daudzumu, smaržām, kas mazos daudzumos ir patīkamas. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118063
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties