Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:469086
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēsturiski ir izveidojušies zināma veida stereotipi par dzimumu lomām sabiedrībā, biznesā un sociālajā vidē, taču, laikam ejot, viss mainās. Tomēr vēl joprojām paliek aktuāls jautājums – Vai sievietes mūsdienu Latvijā tiek diskriminētas, vai arī tā ir pagātne? Spriežot pēc pašreizējās situācijas, atbilde ir diezgan neskaidra, jo vēl joprojām pastāv stereotips, ka sieviete ir mājsaimniece, taču ir vērojams sieviešu īpatsvara pieaugums, kuras aktīvi piedalās valsts pārvaldē, kā arī neskaidra situācija ir darba vidē un vīriešu – sieviešu savstarpējās attiecībās. Tādēļ esejas turpmākajā daļā, balstoties uz izvirzītajiem apgalvojumiem, centīšos analizēt dzimumu līdztiesības situāciju Latvijā, kā arī secinājumu daļā tātad apkopošu visus faktus un došu atbildi uz izvirzīto problēmjautājumu par sieviešu diskrimināciju Latvijā.
Sieviešu stereotips ir izveidojies jau ļoti sen, kā, piemēram, industriālas sabiedrības izveide un Eiropas valdošo kristietības tradīciju un aristokrātisko vērtību kultivēšanas rezultātā sievietēm tika ierādīta mājsaimnieces loma ģimenē un sabiedrībā.1 Līdz ar to sievietes tika diskriminētas visās dzīves jomās un šo diskrimināciju un nevienlīdzības izpausmes radīja tieši pastāvošais stereotips. Šis stereotips bija, kā nāves spriedums daudzām sievietēm, kuras nevēlējās būt tikai gādīgas mātes, labas sievas un mājsaimnieces, bet vēlējās strādāt, ietekmēt dažādu lēmumu pieņemšanu, galu gala pelnīt naudu un būt patstāvīgas un neatkarīgas no vīriešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1240252
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties