Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:409547
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mugurkaula jostas daļās sāpes var izraisīt dažādi iemesli, tādēļ to noskaidrošana ir vitāli svarīga. Ja pacientma anamnēze ir smaga priekšmeta celšana, vibrējošu ierīču lietošana, ilgstoša sēdēšana, kritieni, tad jāapsver arodslimības iespēja vai mugurkaula trauma. Tipiski pacients tur roku virs muguras reģiona, kur sāp. Maligni vai benigni primāri kaulu audzēji vai metastāzes var ieaugt vai nobūdīt apkārt esošas struktūras, radot neciešamas hroniskas un akūtas sāpes. Iedzimtas lumbāro saknīšu patoloģijas parasti tiek atklātas bērnībā. Muguras sāpes var imitēt sāpes, kas izstaro uz muguru, šeit var minēt tādus iemeslus kā olnīcu cista, pankreatīts, čūlas slimība, miokarda infarkts.
Lumbāro skriemeļu lūzumi, infekcija kā epidurāls abscess, peritonīts, spondilolistēze – redzamas skriemeļa noslīdēšana, aseptiska femur galviņas nekroze, akūts pielonefrīts, nierakmeņi, nieru kolika, osteoporoze un tās radītie skriemeļu kompresijas lūzumi var imitēt banālas muguras sāpes, tomēr to diagnostika ir īpaši svarīga.
Psihosociālie faktori un emocionālais distress būtiski ietekmē muguras sāpju prognozi, it īpaši atkārtotu epizožu un hroniskas norises gadījumā, tāpēc psihosociālo riska faktoru precizēšana nepieciešama visos gadījumos. Tā kā psihosociālie, emocionālie un psihosomatiskie faktori var ietekmēt atveseļošanās gaitu, kā arī noteikt terapijas neefektivitāti, šādi pacienti būtu jāidentificē savlaicīgi un jānodrošina intensīva multidisciplināra rehabilitācija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties