Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:750946
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

“ Izšķirties par bērnu – tas ir mirklis.
Un tas nozīmē – izlaist savu sirdi no ķermeņa.”
( Elizabete Stouna )


Gan es, gan ikviens no mums, varētu nebūt dzimis un dažādu apstākļu dēļ varētu būt iznīcināts abortā. Mūsu vecāki, tomēr, lemjot jautājumu par mūsu laišanu pasaulē, ir izšķīrušies mums un dzīvībai par labu. Šobrīd mums ir pienākums veidot sabiedrību, ko mēs vēlamies saukt par demokrātisku un tiesisku, veidot valsti un tās likumus.
Par šo ētikas problēmu izvēlējos rakstīt, jo es to tiešām uzskatu par problēmu. Iespējams, ka šī nav viena no aktuālākajām biznesa ētikas problēmām, bet aktuāla, kā ētikas problēma šī ir noteikti.
Cilvēka dzīvības neaizskaramība ir ētikas princips, kuru sabiedrībai ir jārespektē, lai tā būtu civilizēta, lai tajā katrs varētu dzīvot viņa cieņai atbilstošu dzīvi. Dzīvības neaizskaramība un svētums ir paša Dieva likuma – desmit baušļu centrā: “Tev nebūs nokaut!”(Izc 34:28). Cilvēka dzīvības iznīcināšana ir pretrunā ar cilvēka cieņu, viņa sirdsapziņu un sabiedrības labklājību.
Savā darbā mēģināšu analizēt šo globālo problēmu – aborta problēmu, par pamatu ņemot aprakstus internetā, visu dzirdēto, redzēto, lasīto un, protams, savas domas. Uzskatu, ka problēma ir aktuāla ar to, ka arvien straujāk pieaug izdarīto abortu skaits, tātad samazinās dzimstība, bet palielinās mirstība mūsu valstī. Centīšos analizēt un izdarīt secinājumus.

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados tik daudz diskutēts par to, ka aborts nav līdzeklis, kā civilizētiem cilvēkiem būtu jāplāno ģimene, reālie cipari joprojām liecina par pretējo. Pēdējos 10 gados Latvijā katru gadu mirušo cilvēku skaits pārsniedz dzimušo cilvēku skaitu. Dažos gados šis pārsniegums tuvojas pat divām reizēm, kas kopumā nozīmē ļoti traģisku perspektīvu mūsu tautai. Ne mazāk traģisku perspektīvu var redzēt, salīdzinot dzimušo bērnu skaitu, ar to bērnu skaitu, kas tiek iznīcināti abortos. Statistika liecina, ka 1999.gadā Latvijā piedzimuši 19 500 bērnu, bet veikto abortu skaits (runa ir tikai par legālajiem abortiem, bet cik vēl tiek veikti tā saucamie kaktu aborti, mēs pat iedomāties nevaram!) bija 22 974. 2002.gadā piedzimuši 20 044 bērni, bet legālo abortu skaits samazinājies un bijis- 14 685. Protams, iepriecina, ka izdarīto abortu skaits ir samazinājies, bet lietas būtību jau tas nemaina. Joprojām veikto abortu skaits ir milzīgs.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties