Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:351413
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valsts pārvaldes sistēmā sabiedrisko attiecību funkcija tikai iedibināta jau sen, bet netika atzīta par likumīgu pārvaldes sistēmas funkciju. Savukārt, tagad SA ir likumīga valdības funkcija, kas nodrošina publisko organizāciju reaģēšanu uz pilsoņu viedokli un tiem kalpot.
Savukārt sabiedriskās attiecības politikā attiecībā uz medijiem ir mūžīgā cīkstēšanās par publiskās telpas viedokļu iekarošanu turpinās līdz pat šodienai. Publika pieprasa demokrātisku pieeju mediju ziņojumiem, tāpēc SA iesaistīšanās godīgā ceļā ar medijiem ir samērā grūta. Rietumeiropas valstīs politiķu attiecības ar medijiem ir delikātas, ar respektu, izprotot to, ka valsts mediju situāciju nedrīkst pakārtot vietējo politiķu egoistiskajām vajadzībām. Taču publika ir jāsasniedz arī politiķiem un šādu uzdevumu palīdz veikt sabiedriskās attiecības.
Politikā „sabiedriskā attiecības veicina tālejošu komunikāciju sev, citiem un publisko attiecību reputācijai kopumā. „
Patiesībā politika un valsts pārvaldes sistēma nav atdalāmas viena no otras, gluži tāpat arī politikas un valsts pārvaldes sabiedriskās attiecības ir cieši saistītas.
Bieži sabiedriskās attiecības tiek sajauktas ar manipulāciju. Pēdējo gadu laikā pieaugot pieprasījumam pēc SA speciālistiem, politiskie līderi un dažādu rangu vadītāji mēģina deleģēt publisko attiecību jautājumus saviem SA speciālistiem, atmetot tendenci rīkoties pašiem uz savu roku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties