Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:735554
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vārdi reliģija un attīstība, tos izdzirdot vai izlasot, it kā neprasa liekus paskaidrojumus un savā būtībā pauž diezgan pašsaprotamu vēstījumu, tomēr pirms runāt par to sasaisti, būtu vērtīgi noskaidrot un nodefinēt to patieso nozīmi.
Lielā enciklopēdiskā vārdnīca reliģiju skaidro kā cilvēka attiecības ar augstāko varu, ticību dievam, dieva vai dievu pielūgšana, ticības mācība , savukārt internetā pieejamā enciklopēdija Wikipedia sniedz nedaudz plašāku skaidrojumu šim terminam. Tiek uzsvērts, ka reliģija ir uzskatu un ticības kopums, kas attiecas uz kaut ko pārdabisku, svētu vai dievišķu, kā arī morāle, paražas, rituāli un organizācijas, kas ar to saistītas. Bieži ar vārdu "reliģija" apzīmē konkrētas reliģiskas organizācijas, kas formāli apvieno savas ticības pārstāvjus un uzskata sevi par oficiālā viedokļa paudējām un uzturētājām. Reliģijas lielākoties risina šādus problēmjautājumus: viena dieva, dievu vai dievību esamība vai neesamība, loma un darbība pasaulē, cilvēka identitāte, vieta pasaulē, dzīves jēga un sūtība, attieksme pret nāvi, ētikas pamati, dvēsele. Vēl dziļāku skaidrojumu reliģijai sniedz austrumu filozofija - reliģija ir cilvēku atkarība no neizprastiem dabas un sabiedrības spēkiem, fantastisks atspoguļojums apziņā radīja ticību pārdabiskajam, tādējādi tā ir būtiska reliģijas apziņas pazīme, kas saistīta ar pielūgsmi. Apgaismības laika filozofs Hjūms reliģiju uzskata par cilvēka gara darinājumu, viņš uzsver, ka reliģijas cēloņiem ir psiholoģisks raksturs, sevišķi bailes un cerības, kas rodas apzinoties savas eksistēšanas vājumu un nenodrošinātību .
Cenšoties izskaidrot vārdu attīstība galvenokārt nāk prātā divi virzieni. Runājot par personas attīstību, tā ir tiekšanās pēc kaut kā jauna nezināma, savas dzīves, zināšanu un vērtību pārnešana citā fāzē, tajā pašā laikā skatoties uz vārdu attīstība to iespējams skaidrot kā kaut kā attīšanu, tātad jau zināmu lietu atklāšanu sev vai citiem. Vārda attīstība nozīme un būtība ir mūžam neatklāta un pētāma tēma, jo vēl joprojām nav skaidrs vai attīstoties cilvēks apgūst ko jaunu vai tomēr atceras jau sen zināmas lietas un tikai paplašina savus izmantotos smadzeņu resursus. Attīstību iespējams skaidrot arī kā pārmaiņas, minot kaut vai vienkāršu piemēru par fotofilmiņas attīstīšanu, kad no negatīva tiek izveidotas fotogrāfijas. Šis pārmaiņu process tiek definēts kā attīstīšana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230409
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties