Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668731
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viss notiek pēc plāna, tikai Hamlets nedzer, taču , kas ir negaidīti, dzērnienu iedzer Hamleta māte Ģetrūde un Klaudijs viņai nemaz to neatņem. Cīņa turpinās, Laerts iedur Hamletam, viņš sadusmojās un noņem zobenu Laertam un sadur viņu. Cīņa turpinās, taču Ģetrūdei paliek slikti, Hamlets pietiet pie viņas un grib palīdzēt, taču viņa nomirst. Laerts jau sākot aiziet no šīs pasaules, izstāsta Hamletam, par Klaudija un viņa plānu, Hamlets paņem zobenu un iedur Klaudijam, un liek izdzert dzērienu. Nomirst Laerts, Hamlets saka savu pēdējo runu un aiziet no šīs pasaules.
Izrādes beigas ir ļoti traģiskas, jo sākumā neviens no skatītājiem nevarētu iedomāties, ka aizies bojā pieci varoņi – Ofēlija, Hamlets, Laerts, Klaudijs, Ģetrūde. Tāpēc var teikt, ka šī ir īstena traģēdija.

Aktieri ir lieliski izvēlēti, piemēram, Hamleta lomai aktieis ir nepārspējams, jo spēj tik labi nospēlēt visas emocijas kādās tiek pārņemts Hamlets, skatoties šo izrādi šķiet, ka neviens cits aktieris nebūtu tik labi nospēlējis Hamleta lomu. Polonija lomas atveidotājs ir lielisks, jo tāds arī ir ziņkārīgs cilvēks. Hamleta māte Ģetrūde lieliski spēlē savu lomu. Vienīgi Klaudijs varēja būt kāds cits aktieris, bet, ja salīdzina Hamleta tēva garu, tad tas ir izvēlēts izcili, jo ir salīdzināti abi brāļi, viens – Hamleta tēvs - atbilda karaļa lomai, taču Klaudijs gan nē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties