Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:978443
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba „Izvirtulis” autors ir Ēriks Emanuels Šmits. Darbs „Izvirtulis” ir drastiska komēdija, darbības laiks – 18.gs., darbība notiek Holbaha – vācu filozofa vasaras mājā Granvālas parkā.. Komēdijā stāstīts par to, kā satiekas un iepazīstas Denī Didro un Anna Doroteja Tērbuša, par viņu piedzīvojumiem, par Denī Didro attiecībām ar viņa sievu, meitu, par to, kā Denī Didro raksta Lielo Enciklopēdiju.. Uzvedumā piedalās Denī Didro, filozofs (Juris Bartkevičs) – filozofs, kurš nevar nonākt pie definīcijas par to, kas ir morāle, Anna Doroteja Tērbuša, māksliniece (Indra Briķe) – sieviete, kura glezno Denī Didro visā viņa daiļumā, sieviete, kura iekāro Denī Didro, Antuanete Didro, Didro sieva (Vita Vārpiņa) - sieviete, kura paziņo Denī Didro, ka beidzot pēc daudzajiem gadiem vēlas šķirties no viņa, jo viņš savu sievu ir pārāk daudz krāpis, Anželika Didro, Dirdo meita ( Sarmīte Rubule) – paziņo tēvam, ka vēlas sev bērnu, no vīrieša, kurš ir daudz gadus vecāks, par pašu Anželiku, Holbahas jaunkundze ( Kristīne Nevarauska) – viena no Denī Didro sievietēm, Baronne, Didro sekretārs ( Lauris Subatnieks) – cilvēks, kurš pavēsta Denī Didro jaunumus, pavēsta par to, kad jābūt uzrakstītiem enciklopēdijas rakstiem.
Aktierspēle ir kvalitatīva. Izrādes režisors ir Dž.Dž. Džilindžers. Režisors darbu veidojis ļoti labi, parādījis to, ka katrs cilvēks savādāk var gūt laimi – cits dzīvojot dzīvi brīvās attiecībās, cits gūst laimi vēloties bērnu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1143012
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties