Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374549
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai novērtētu potenciāli labāko maršrutu, tai skaitā maršruta ietekmi uz vidi, projekta izstrādes laikā analizēti četri maršruti. Katru no četrām līnijām vides aspektā izvērtēja saistībā ar troksni, ainavu, bioloģisko daudzveidību, kultūrvēsturiskā mantojuma objektiem, ūdens vidi, kā arī siltumnīcefekta gāzu un CO2 izmešiem (Irlv, 2015). Kopumā dzelzceļš uzskatāms par videi draudzīgāku transportu nekā autotransports (RB Latvija, SIA “Estonian, Latvian, Lithuanian Environment”, 2015).
Rail Baltica tiek uzskatīts par drošu, modernu, ātru un videi draudzīgu transportu. Projektam ir potenciāls radīt jaunas darbavietas un paaugstināt Baltijas valstu konkurētspēju. Plānots, ka dzelzceļa savienojums veicinās loģistikas pakalpojumu, tūrisma attīstību, tomēr Rail Baltica ietekme uz vidi attiecībā pret ekonomiskajiem, sociālajiem un ģeopolitiskajiem ieguvumiem nav vērtējama tikai vienas valsts – Latvijas ietvaros, lai sniegtu objektīvu vērtējumu, ietekme būtu jāanalizē visās iesaistītajās valstīs kopumā, jo vides piesārņojumam nav robežu. Tieši no iedzīvotāju aktivitātes sabiedriskās apspriešanas laikā būs atkarīga ietekme uz viņiem, jo projekts vēl ir stadijā, kur ir pieļaujamas trases izvietojuma korekcijas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1353005
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties