Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:711014
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zeme ir nozīmīgs elements cilvēka dzīvē, uz planētas ir 149 milj. km2 sauszemes. Tā dod līdzekļus cilvēku eksistencei, piemēram, augus, dzīvniekus, derīgos izrakteņus utt. Pasaules zemes struktūru veido aramzeme – 11%, pļavas un ganības – 24%, meži – 30%, apdzīvotas vietas un satiksmes ceļi – 3% un neizmantojamā zeme – 32%. Tagad, vismazāk tā tiek izmantota rūpniecībai, visvairāk uz zemes ir tādas teritorijas, kur zemi apstrādāt ir vai nu ļoti grūti vai nu tas gandrīz nav iespējams. Mērenajā un subtropu joslā apmēram 45% aizņem meži un 40% - aramzeme un ganības. Pašlaik ne visas zemes platības tiek saimnieciski izmantotas, jo diezgan lielu daļu no tām klāj meži, tuksneši, purvi, kalni un ledāji. Vairāk nekā 60% sauszemes veido antropogēnā jeb cilvēka darbības rezultātā izmainīta dabas ainava. Tā rodas, būvējot ceļus, pilsētas, rūpniecības objektus, intensīvi apstrādājot zemi un iegūstot derīgos izrakteņus.
Mūsdienās lauksaimniecības attīstība lēnāka nekā pasaules iedzīvotāju palielināšanās. Tāpēc augsnes auglības saglabāšana, uzlabošana un racionālā izmantošana ir īpaši svarīgas, jo aptuveni 15% aramzemju pašlaik atrodas degradācijas stāvoklī.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118752
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties