Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929395
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir vairākās indiešu filmās, koncertos, festivālos, dzirdēta sitāra (indiešu tautas mūzikas instruments ar garu grifu), ir radies priekšstats par šo mūziku, bet nav ienācis prātā, ka šīs mūzikas pamatā ir kāda ļoti neatņemama sastāvdaļa, sistēma, kas veido šo mūziku. Kā kanons, kas izveidojies vairāku gadsimtu laikā līdz ar mūziķiem un muzicēšanu – rāga. Ar šī referāta palīdzību mērķis ir ar dažādu izziņas avotu palīdzību gūt skaidrību , kas ir rāga. Lasot vairākus materiālus vienkopus, sastapos ar dažādiem skaidrojumiem, kas ir rāga. Varbūt tieši ir labi, ka to ir tik daudz un nav viennozīmīgi, jo tā var konstatēt, ka šis jēdziens ir universāli spēcīgs un pielietots, un tā mēs varam uzzināt, cik daudz šis jēdziens sevī ietver, lai tā rezultātā rastos brīnišķīga mūzika. Par pamatu skaidrojumam, kas ir rāga, ņēmu enciklopēdijas, jo tā var atrast kodolīgāku un lakoniskāku skaidrojumu, ja nu reiz par uzdevumu uzstādīju tieši jēdziena skaidrojumus.

Jāsāk ar to, ka Indijas klasiskajai mūzikai ir senas tradīcijas, kas iedalās divos galvenajos novirzienos – Hindustani klasiskā mūzika ziemeļos un Karanatakas klasiskā mūzika – dienvidos. Abu pamatā ir rāga, kas vienkāršākā skaidrojumā ir melodija un tāla, kas ir ritms.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1138282
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties