Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690622
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Itāliešu komponists, instrumentālists, dziedātājs, kā arī dziedāšanas skolotājs. Par Dž. Kačini varētu arī teikt tā, ka viņš liek tiltu pār renesani un baroku, bet biežāk gan tiek pieskaitīts pie renesanses komponistiem. Viņa mūzika prezentē solo, monodisku vokālu plus harmonisku akomponējumu.
Dzimis 1551. gadā Romā, savukārt, miris 1618. gadā Florencē. Viņš bija viens no trim Mikelandželo dēliem. Vecākais brālis Oracio bija mūziķis Romā, bet jaunakais brālis Džovanni – skulptors Florencē.
Dž. Kačini mācījās kopā ar Džovanni Animučia. 1564. gada oktobra vidū pārcēlās uz Florenci, kur viņš kļuva par galma dziedātāju, bet 1566. gada 29. aprīlī viņš kopā ar galma dziedātāju Simonu Ponti kopā apmetās Florencē. Mācījies kopā ar slavenu virtuozu Skipionu delle Palle, no kura viņš aizņēmās „dižciltīgo dziedāšanas manieri”. Savukārt, 1578. gada 29. aprīlī viņš ņēma dalību svētkos un neskaitāmos pasākumos, kā arī Mediči nama kāzās jau kā komponists, mākslinieks un dziedātājs. Viņš bija kameratas dalībnieks jau no pašas apvienības sākuma. Kamerata bija florenciešu pulciņš, kurā apvienojās komponisti, dzejnieki un citi izglītoti diletanti. Ar viņu palīdzību atdzima antīkā drāma, traģēdija un skatuves kultūra. Šīs sadarbošanās rezultātā radās tāds žanrs kā opera. Pirmās līdz mūsdienām nonākušās operas ir Peri „Euridike” un M. Da Daljano „Dafne”. Un dažas dienas pēc Peri „Euridikes” pirmizrādes, Dž Kačini raksta šī paša sižeta operu. Operu titullapā pie žanra bija ierakstīts: dramma per musica.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties