Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Publiskā sektora pārvaldīšana. Modernizācijas tendences

     

    Eseja3 Politika

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733125
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas valsts pārvaldes reformas raksturojums. Latvijas valsts pārvalde sociālisma periodā bija neefektīva, tāpēc pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas bija nepieciešama valsts pārvaldes reforma, kas sekmētu tirgus ekonomisko attiecību īstenošanu, kā arī valdības atklātu un godīgu valdību.
Valsts pārvaldes reformas Latvijā sākās 1993. gadā, kad tika izveidota Valsts reformu ministrija. Šīs tikko minētās Valsts reformu ministrijas galvenais mērķis bija izveidot, kā arī realizēt valsts politiku valsts pārvaldes un pašvaldību reformu jomā, koncentrējot uzmanību uz pārvaldes demokratizāciju, decentralizāciju un efektivitāti. Lai gan post- sociālisma valstīs kā Latvija ir regulāra tieksme uz centralizētu varu. Attiecībā uz valsts pārvaldes reformu koncepciju var minēt to, ka šo koncepciju Ministru kabinets apstiprināja tikai 1995. gadā, un tai bija noteikti sekojošie mērķi: valsts pārvaldes darbības principu reforma; reforma valsts pārvaldes funkcijās; reforma valsts pārvaldes sistēmas uzbūvē; reforma attiecībās starp sabiedrību un valsti; reforma valsts pārvaldes galvenajos instrumentos; valsts civildienesta reforma; valsts pārvaldes informācijas sistēmu izveidošana un pilnveidošana; valdības audita ieviešana; valdības līgumu slēgšana; sabiedrības informēšana un iesaistīšana valsts pārvaldē. Jāpiemin, ka šiem tikko minētajiem galvenajiem reformu virzieniem tālākajā darba gaitā tiks pievērsta lielāka uzmanība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1187434
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties