Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377388
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lasot Mūrnieka darbu par sociāli ekonomisko stratifikāciju Latvijas sabiedrībā, es visas problēmas centos skatīt caur to, ka Latvijā pēdējos desmit gados ir norisinājušās ļoti sarežģīts sociālās transformācijas process (kā apgalvo arī pats autors)- pāreja uz tirgus ekonomikas principiem un atbrīvošanās no politiskā totalitārisma, kā arī no centralizētās ekonomikas sistēmas. Tāpēc analizējot datus par Latvijas sabiedrību, to ir būtiski atcerēties jo tas, manuprāt, ir apgrūtinājis daudzus attīstības procesus mūsdienu sabiedrībā.
Ļoti nozīmīgs sociālās stratifikācijas aspektā ir bezdarbs, kas pēc PSRS sagraušanas atdzima kā sociāla parādība Latvijā un parādījās bezdarbnieki kā sociāla grupa. Manuprāt, bezdarbniekiem bieži rodas ne tikai ekonomiskas, bet arī psiholoģiskas problēmas. Viņiem bieži zūd uzņēmība, pašapziņa, lai atkal atsāktu darboties pēc ilgāka bezdarba perioda viņu dzīvē.
1999. gada beigās Latvijā bija reģistrēti 109497 bezdarbnieku un bezdarba līmenis bija 9,1%. Tomēr reizē ar tautsaimniecības pārstrukturizāciju un būtisku atšķirību izveidošanos starp strādniekiem, ir radikāli mainījusies nodarbināto struktūra. Varētu teikt, ka tagad tā atbilsts sabiedrības postindustriālās attīstības stadijai, jo noteicošu vietu tajā ieņem cilvēki, kuru darbība ir saistīta ar pakalpojumu sfēru.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128189
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties