Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Profesionālā ētika
Faila izmērs:
18 KB
Identifikators:

506416

 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Visos trīs minētajos piemēros, juristi savos izteikumos pat nedomā atzīt, ka viņi būtu kļūdijušies un visvairāk uztrauc jautājums, vai viņi apzinās par ko iet runa?! Jau juristu sagatavošanas procesā Latvijā, praktiski netiek pievērsta uzmanība jurisu darbības pamatnoteikumu jeb profesionāli ētiskajiem jautājumiem. Šādi secinājumi rodās, jo šo juristu uzvedība un skaidrojumi ir ļoti līdzīgi, kas norāda uz izglītības sistēmas “zīmogu”. Kā arī ir ļoti maz piemēru, kad Latvijā juristi tiktu sodīti par neētisku rīcību. Šī rīcība ir skaidrojama ar augsto “tiesiskā nihilisma” līmeni Latvijā, kā starp juristiem, tā arī sabiedrībā kopumā.
Lai labotu šo situāciju, pēc darba autora domām un pārliecības, būtu nepieciešams pārskatīt galvenos kritērijus, ko māca topošajiem juristiem augstskolās. Piemēram, iesākumā nepieciešams uzlabot pašu pasniedzēju izpratni par to, kas ir godīguma princips jurisprudencē, kādēļ tas ir vitāli svarīgi pieņemot jaunas likuma normas, tiesnešiem un notāriem pieņemot lēmumus konkrētās lietās utml. Attiecīgi būtu nepieciešams pasniedzējiem papildus izglītība ārvalstīs, kur “tiesiskais nihilisma” līmenis sabiedrībā ir ļoti zems, piemēram Lielbritānijā. Nav iespējams izprast šī jautājuma nozīmīgumu dzīvojot un studējot tikai Latvijas teritorijā, jo izveidotā sistēma jurisprudencē kopumā neļauj to darīt. Attiecīgi pasniedzēji ar izpratni par godīguma principu ievērošanas nozīmīgumu, nodotu to tālāk studentiem, katrs savā specializācijas jomā, jo godīguma princips ir universiāls visiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365233
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties