Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Autortiesību aizsardzība mākslinieciskajā formā

     

    Eseja2 Tiesības

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950378
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.09.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par cik zīmējumi, glezniecības, tēlniecības, grafikas, lietišķās mākslas darbi, dekorācijas, scenogrāfijas un dizaina darbi, kā ari celtņu, būvju, arhitektūras darbu skices, meti, projekti un celtņu un būvju risinājumi citi arhitektūras darinājumi, pilsētbūvniecības darbi un dārzu un parku projekti un risinājumi, kā arī pilnīgi vai daļēji uzceltas būves un realizētie pilsētbūviniecības vai ainavu objekti arī ir autortiesību aizsargāti, tad domāju, ka pilnīgi jebkuram māksliniekam, viņa darbi ir jāpatentē, lai turpmākā darba gaitā nerastos nekādas problēmas.
Autortiesības uz šiem darbiem stājas spēkā no šo darbu radīšanas brīža, bet jāņem vērā, ka autortiesības nedarbojas mūžīgi- Autortiesības ir spēkā visu autora dzīves laiku un 70 gadus pēc autora nāves. Autortiesības ari neaizsargā valsts izdotos normatīvos aktus, valsts simboliku( himnu, ģerboni karogu), Autortiesību aizsardzība sāk darboties brīdī, kad netiek ievērotas autortiesības uz kādu konkrētu darbu, kas ietilpst aizsargājamo sarakstā.: "Par autortiesību un blakustiesību pārkāpumu uzskatāma darbība, ar kuru aizskartas autortiesību vai blakustiesību subjekta personīgās vai mantiskās tiesības, tai skaitā aizsargājamo objektu fiksācija, to publicēšana, publiskošana, reproducēšana, izplatīšana jebkādā veidā bez tiesību subjekta piekrišanas (Autortiesību likums(06.04.2000), 7. nodaļa, 68 pants(l).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1224867
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties