Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561670
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bērni – mūsu sabiedrības spogulis. Kas ir pirmais, kas ietekmē bērna domas, apkārtējās pasaules redzējumu? Atbilde nav viennozīmīga, jo, protams, vislabāk ir tad, ja bērnam šo skatījumu uz dzīvi, pirmā dod ģimene. Vecāku savstarpējās attiecības, vecāku attieksme pret bērnu, rūpes par viņu, rada bērnā pirmās asociācijas par apkārt notiekošo, palīdz izprast morālās vērtības. Vecāki ir tie, kam būtu jāmāca bērnam būt godīgam pret sevi un citiem, saskatīt labo un ļauno. Vecākiem ir jābūt par galveno paraugu un piemēru pareizai dzīvei. Tomēr, lai cik skumji to nebūtu atzīt, gan Latvijā, gan arī citur pasaulē, ir daudz tādu ģimeņu, kurās vai nu pārāk lielas aizņemtības, naudas kāres, nelabvēlīgu apstākļu vai, kas vēl ļaunāk, alkoholisma vai narkomānijas dēļ, bērniem ģimenē netiek pievērsta pienācīga uzmanība.
“Ārzemju literatūrā vairāk figurē termins “ģimene riska situācijā” vai “problēmģimene”. Pie mums Latvijā, arī Krievijā, tiek runāts par “nelabvēlīgām ģimenēm” [1]. Bieži vien maldīgi tiek uzskatīts, ka “nelabvēlīga ģimene” ir tāda, kurā trūkst iztikas līdzekļu, ir trūcīgi apstākļi. Manuprāt, pie tā sauktajām “nelabvēlīgajām ģimenēm” var pieskaitīt arī tās, kurās vecāki savas aizņemtības dēļ nepievērš bērniem uzmanību. Tiek iedota nauda, domājot, ka bērnam ar to pietiek. Kā jebkurš no mums, arī bērns alkst uzmanības. Un ir gandrīz vienalga, vai viņam ir 3, 10 vai 18 gadi. Jebkurā vecumā, protams tam vecumam atbilstošas rūpes, ir nepieciešamas katrā ģimenē.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135462
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties