Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:709015
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbā galvenās ir divas tēmas – liberalizācijas teorētiskā izpratne un “pārkārtojumu” sākšanās bijušā PSRS. Jāsaka uzreiz, ka šīs divas lietas ir savā starpā cieši saistītas, tādēļ arī man pašam būs grūti atdalīt vienu no otra runājot par laiku pirms nu jau vairāk kā 10 gadiem atpakaļ bijušajā PSRS. Liberalizēt nozīmē padarīt liberālāku, mazināt normu un ierobežojumu ietekmi. Liberālisms ir politiskās domas strāvojums, kas par svarīgākajām vērtībām atzīst cilvēka brīvību un neatkarību, valsts varas iestāžu izveidi vēlēšanu ceļā, to minimālu iejaukšanos pilsoņu dzīvē un stigru likumu ievērošanu. Šīs bija tās vērtības, kuras nepazina PSRS un, ko tai vajadzēja iepazīt. Protams, nevar runāt par pilnīgi liberāla režīma izveidi, bet par specifisku – tā saukto “jauno sociālismu”. Tātad, turpinājumā mazliet pastāstīšu kāda bija vajadzība pēc pārmaiņām, kā tās bija iecerētas un īstenotas. Mēģināšu ieskicēt pārmaiņu procesu un noskaidrot kāpēc šo posmu PSRS vēsturē tad mēs dēvējam par liberalizācijas posmu.
Lai gan vēsturnieku vidū pastāv uzskats,ka oficiālais komunistiskās partijas formulējums par “perestroikas” mērķiem joprojām pastāv tikai teorētisku postulātu formā, līdzīgi, kā tas ir bijis ar visiem PSRS laika svarīgākajiem notikumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113935
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties