Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:887105
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es esmu izlasījusi rakstnieces Eleonoras H. Porteres (1868–1920) grāmatu „Polianna”. Šī grāmata sarakstīta 1913. gadā un pieder pie bērnu literatūras klasikas. 1915. gadā iznāca grāmatas turpinājums „Polianna nu jau liela”. Grāmatu „Polianna” rakstniece uzrakstīja dārzā, kurš atradās uz viņas mājas jumta. Pēc autores vārdiem, par labāku kabinetu viņa pat nevarēja sapņot. „Polianna” ir bijusi divreiz ekranizēta: pirmoreiz vēl mēmā kino laikā, bet otrreiz – Volta Disneja studijas seriālā.
Grāmatā „Polianna” stāstīts par vienpadsmit gadus veco meitenīti Poliannu, kuras dzīves gājums nav no vieglākajiem un taisnākajiem, bet neskatoties uz dzīves nelīdzeno ceļu, viņa nenokar degunu un katrā tumšākajā tunelī atrod pa kādam gaismas stariņam par ko priecāties. Poliannas pukstošā sirds atrod sevī spēku līksmot un priecāties pat tādās situācijās, kurās apkārtējie cilvēki saskata tikai problēmas, postu un bēdas.
Rakstniece Eleonora H. Portere diezgan maz pievērsusies dabas tēlojumiem, samērā maza nozīme piešķirta arī laikmeta raksturojumam. Kaut gan dzīves temps mūsdienās strauji paātrinās un ikdienā pieaug prasības pret cilvēku, tomēr ir vērtības, kas bija, ir un paliks nemainīgas, kamēr vien pastāvēs cilvēce, piemēram, mīlestība, naids, līdzjūtība, draudzība utt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties