Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479355
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

To, ka Bahs ir bijis izcils, pierāda arī tas, ka vācu komponists Bēthovens par Bahu ir teicis šādi: „Nevis strauts – Jūra būtu viņa īstais vārds.” Kāpēc tā? Jo vācu valodā bach nozīmē strauts, taču, manuprāt, Bēthovens ar šo centās pateikt, ka viņš bangoja kā jūra, viņš, kurš mūsdienu tautām ir devis tik lielu ieguldījumu klasiskajā mūzikā. Viņš visas savas sirds bangas, manuprāt, izlika mūzikā, visus priekus un visas bēdas, jo izcili mūziķi, dzejnieki, kā arī mākslinieki var tapt slaveni tikai, ja visu sevi var izlikt mūzikā, uz papīra vai dzejā, un, patiešām, tieši šie darbi top par kaut ko īpašu. Šeit varētu pieminēt arī izcilo latviešu komponistu, aktieri, dzejnieku un dziedātāju Mārtiņu Freimani, kurš par izcilu dzejnieku kļuva tikai tādēļ, ka pilnīgi visu, kas viņam bija uz sirds, viņš izlika ārā, viņu visi labi pazina, jo visas savas dzīves sajūtas, viņš izlika dziesmu vārdos, kas, manuprāt patiešām lika tajos iedziļināties un salīdzināt ar to, kā tad īsti ir manā dzīvē.
Mums būtu jābūt patiešām lepniem un jāatceras, ka tā mūzika kas mums ir šodien, tas ir klasiskās mūzikas turpinājums, un, varbūt ja nebūtu dzīvojis Johans Sebastians Bahs, mūsdienās būtu pilnīgi citādāka mūzika un mums būtu pavisam citi mūzikas žanri nekā ir tagad!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1249913
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties