Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:312089
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēktiesībām demokrātiskas valsts tiesību sistēmā ir divējāda nozīme – tās ir indivīda subjektīvās tiesības pret valsti, kuras tas realizē procesuālā ceļā; tās ir valsts institūcijām saistošas objektīvās tiesības, kas zināmā apjomā nosaka valsts konstitucionālo iekārtu, bet nav saistītas ar konkrētu subjektu.
Ar cilvēktiesībām kā subjektīvām tiesībām indivīds var realizēt savas intereses pret valsti, proti, aizsardzību pret valsts iejaukšanos savā ” brīvības teritorijā “ – pret nepieļaujamiem ierobežojumiem vai tīkojumiem no valsts puses. Tas ir cilvēktiesību uzdevums, kas atspoguļojās jau pirmajos jauno laiku cilvēktiesību dokumentos – ASV 1776.g. Konstitūcijā un Francijas 1789.g. Cilvēktiesību deklarācijā. Tajos atklājas dabisko tiesību filozofija, saskaņā ar kuru cilvēks ir brīvs, bet valsts šo brīvību var ierobežot, ciktāl tas publiskajās interesēs ir nepieciešams. Arī mūsdienu galvenajos starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos, tādos kā 1948.g. “ Vispārējā cilvēktiesību deklarācija ”, 1966.g. “ Starptautiskajā paktā par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām “ ir noteiktas klasiskās cilvēka aizsardzības tiesības pret valsti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties