Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:107019
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskais aspekts – pirmā lieta, kas jāpiemin noteikti ir vēlēšanas padomju laikā. Vēlēšanās bija viena partija, arī ievēlamo sastāvs jau bija iepriekš noteikts. Vēlēšanas bija obligātas, visiem balsstiesīgajiem bija jābalso. Radinieks šo procesu nosauc par „butaforiju”, jo viss process bijis viena vienīga izlikšanās, vēlēšanas tikai rīkotas ķeksīša pēc, jo jau agri pirms tām bija zināms iznākums un vēlētāju balsis absolūti neietekmēja rezultātu, tās gluži vienkārši nevarēja neko ietekmēt, bet obligātais apmeklējums atkal bija paredzēts „pozitīvas statistikas uzturēšanai”. Konkrēti manis uzklausītajā dzīvesstāstā parādās arī epizode, kurā nospēlē čekas loma. Klīda baumas, ka ģimeni grasās izsūtīt, proti, ka tā „ir sarakstā”, bet laimīgu apstākļu sakritības dēļ ģimenē bija ārsts, kurš izārstēja no ļoti smaga plaušu karsoņa čekas darbinieku un ģimene no saraksta pazuda un izsūtīšana nenotika. Par šādiem gadījumiem grāmata nestāsta, par čeku vispār nekas daudz nav minēts, bet pieminēta tā ir.
Klausoties kāda cilvēka dzīvesstāstu, viņa atmiņas, var daudz labāk izprast ikdienas dzīvi padomju laikā un sasaistīt grāmatas tekstu ar reālu dzīves piemēru. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties