Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:629210
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Citiem veselības aprūpes speciālistiem pacienta/klienta konfidenciāla rakstura informāciju drīkst izpaust tik daudz, cik katram nepieciešams zināt, lai veiktu savus profesionālos pienākumus. Situācijā medicīnas māsa dalījās ar pacienta datiem, kurā tika iekļauta visi sensitīvie dati. Savukārt pēc ASV normatīvajiem aktiem tika pārkāpts HIPAA likums, kas atbild par veselības datu aizsardzību.
Rūpējoties par cilvēkiem, kā slimiem, tā veseliem, māsu unikālā loma ir novērtēt viņu attieksmi pret savu veselības stāvokli un palīdzēt cilvēkiem rīkoties tā, lai uzlabotu veselību un veicinātu atveseļošanos, kā arī doties cieņpilnā nāvē bez citu palīdzības, ja viņiem tam pietiek spēka, gribas vai zināšanu, un māsas veic to visu tā, lai palīdzētu cilvēkiem atgūt pilnīgu vai daļēju neatkarību, cik ātri vien iespējams (Henderson, 1977, 4.lp.). Var vien piekrist, ka māsas ir viena no humānākajām profesijām, jo tām piemīt empātija, sirsnīgums un liela vēlme palīdzēt. Māsu darbs ir ļoti plašs, līdz ar to ir nepieciešamas arī plašas zināšanas medicīnā. Pēc situācijas raksta analīzes var secināt, cik būtiski, tomēr, ir pārzināt likumus un noteikumus. Nav jāpārzina pilnīgi visi likumi, jo to vienkārši ir ļoti daudz un nav iespējams visu atcerēties, taču ir vērts ik pa laikam tos pārskatīt un izglītoties, lai spētu ne tikai pasargāt sevi un pacientus, bet arī savus darba kolēģus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties