Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:126452
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ozonam ir divējāda daba – atkarībā no koncentrācijas tas ir vai nu labs, vai slikts. Ozona slānis aizsargā mūsu planētu, tāpēc nemitīgi jārūpējas, lai to saglabātu. Galvenais pilsētas gaisa piesārņotājs ir automašīnu izplūdes gāzes. Vislabākais risinājums būtu mašīnas, kas darbojas ar ūdeņradi. Vai vismaz maksimāli samazināt taksometru plūsmu pilsētās, un pēc iespējas vairāk uzlabot degvielas kvalitāti.
Pirmkārt jau piesārņojot gaisu ozona slānis kļūst kaitīgs veselībai, veidojas tā saucamie vasaras smogi, ozons negatīvi ietekmē arī augus, un vis beidzot, noārdoties ozona slānim mēs varam nonākt līdz tam, ka dzīvība uz zemes vairs nevar eksistēt.
.Ozons pilsētas gaisā ir kaitīgs tikai tad, ja tas rodas piesārņotā vidē atmosfērā saules gaismā. Ozons ir sevišķi kaitīgs, ja palielinātā koncentrācijā tas veidojas pilsētas piesārņotajā atmosfērā. Parasti vasaras smogi – kad ir saulaina diena, mazs vēja ātrums un gaisa apmaiņa pilsētā ir apgrūtināta. Rīgā gan ir tikai divas trīs šādas dienas gadā, turklāt ne katru gadu. Ieelpojot ozonu palielinātā koncentrācijā, mutē rodas izteikta sausuma sajūta, nāk klepus, asaro acis, bet, ja koncentrācija ir vēl lielāka, var veidoties elpošanas ceļu apdegumi... Mūsu ķermenis izmisīgi cenšas tikt galā ar piesārņojumu. Deguns nemitīgi filtrē netīro gaisu, taču bīstamākās ir tieši smalkākās daļiņas, kuru izmēri ir mazāki par vienu mikronu, tās ir galvenās plaušu slimību, tostarp ļaundabīgo audzēju, izraisītājas.
Augu pasaulē ozons samazina ražu, saīsina dzīves ilgumu un palēnina augšanu lieliem augiem, kā arī samazina izdzīvošanas iespējas to stādiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties