Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160540
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Katra valsts veic sev nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu tirgu, ražotājus un palielinātu nacionālo kapitālu Pret importu viss neaizsargātākie ir nacionālie ražotāji. Eksportētāj valsts bieži vien var piedāvāt lētāku produkciju nekā tā ir citos tirgos arī valsts var palīdzēt saviem ražotājiem ar eksporta subsīdijām.
Antidempings-Viens no pasākumu veidiem, ko valsts var veikt, lai aizsargātu atsevišķas nozares pret negodīgu konkurenci, parasti nosakot īpašas importa nodevas, samazinot vai izbeidzot tādu realizācijai paredzētu preču importu, kuru cena ir zemāka par attiecīgo cenu valstī, kurā šīs preces tika saražotas. Valsts var noteikt eksporta un importa ierobežojumus, kā arī uzlikt muitas nodokļus vai atbrīvot no tiem kādu noteiktu preču grupu. Tādā veidā izlīdzinot cenas nacionālajā tirgū un palīdzot vietējiem ražotājiem konkurēt ar importa precēm. Šādi pasākumi no valsts puses nav ilgtermiņa, kad vietējie ražotāji būs nostiprinājušies, pēc noteikta termina tirgus aizsardzības pasākumi tiks atcelti, lai nodrošinātu brīvu konkurenci un patērētājiem labvēlīgākas cenas. Apvienojot WTO un GATT pamatnoteikumus ir izveidota organizācija, kurā valsts var efektīvi īstenot savas intereses starptautiskā mērogā un neskaidrību vai strīdu gadījumā vērsties WTO un GATT ietvaros izveidotai strīdu izšķiršanas institūcijai un Pakalpojumu tirdzniecības padomei dalībvalsts vēršas ar lūgumu izskatīt radušos situāciju par jebkuru jautājumu, kuram nav bijis iespējams rast apmierinošu risinājumu. Saskaņā ar Marakešas līguma 23. panta 2. daļu Strīdu noregulēšanas institūcija uzskata, ka apstākļi ir pietiekoši nopietni un attaisno šādu rīcību, tā var pilnvarot dalībvalsti vai dalībvalstis pārtraukt pienākumu un specifisko saistību izpildīšanu pret jebkuru dalībvalsti. No 2004. gada Latvijas tirgu aizsargā arī Eiropas Savienības( ES) likumdošana, kas ir atbilstoša un nav pretrunā ar WTO noteikumiem. Eiropas Komisija pieņem lēmumus par tirgus aizsardzību ES no trešajām valstīm, tā var izmantot trīs ietekmējošas sviras: antidempings, aizsardzība pret subsidēto importu un aizsardzība pret importu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties