Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:120864
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Padomju Sociālistisko Republiku Savienības (PSRS) sabrukšanas bijušo PSRS valstu attīstība apstājās, lēmuma pieņemšanas process notika ekonomiskās krīzes, politiskās nestabilitātes apstākļos, kā arī zaudējot spiedienu no Maskavas. Pēc neatkarības atgūšanas 1991.gadā Gruzijā un Moldovā bija vērojama ļoti lēna un pakāpeniska attīstība, kuru izraisīja strukturālas izmaiņas visās jomās, iekļaujot sociāli ekonomisko attīstību, likumdošanu, cilvēktiesības, tiesu sistēmas pārveidi un citus aspektus.
Līdz ar Padomju Savienības sabrukumu, Moldova ir pārcietusi grūtības, jo vienlaikus bija jāveido valsts un arī jāveic fundamentālas sociālekonomiskās reformas. Ekonomikas reformu jomā Moldova īstenojusi cenu liberalizāciju, iekšējā tirgus atvēršanu, masveida privatizāciju, ārējās tirdzniecības attīstīšanu un investīciju piesaisti, ārvalstu valūtas ieviešanu un jaunas banku darbības sistēmas veidošanu. 1 Savukārt Gruzijai pēc neatkarības iegūšanas pirmie gadi sociāli ekonomiskajā attīstībā bija grūti. Pastāvēja grūtības sistemātiski pārvaldīt ekonomiskos un sociālos procesus. Iekšzemes politiskās pretrunas, separātisms, pilsoņu karš un kriminālā aktivitāte atstāja postošu ietekmi uz valsts ekonomiku.2…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties