Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā aktivitāte Latvijā savu kulmināciju sasniedza laika periodā no 1987. līdz 1991. gadam. Principā, politiskie zinātnieki šo periodu sauc par “trešo pamodināšanos” (The Third Awaking). Pirmās divas “pamodināšanās” notika, kad latviešu etno-kulturālā apzināšana un, kad Latvija pirmo reizi proklamēja savu neatkarību 1918. gadā.
Latvijas iedzīvotājiem šajā laika periodā (“trešā pamodināšana”) pirmo reizi pēc 50 gadīgās PSRS okupācijas parādījās iespēja un spēja iegūt valsts neatkarību kā de facto, tā arī de jure. Iespēja parādījās līdz ar vairāko reformu iesākšanu Padomju Savienībā. Savukārt reformas aizsākās līdz ar Mihaila Gorbačova atnākšanu pie varas. Viņš bija plānojis paātrināt demokratizācijas procesu PSRS. Daļēji viņam izdevās. Bet tādējādi viņš pazemināja Padomju Savienības spēku un ietekmi pasaules politiskajā skatuvē. Līdz ar to, ka Padomju Savienība kļuva daudz vājākā, Rietumi sāka vairāk spiest uz to. Šajā situācijā Latvijai izdevās veiksmīgi proklamēt savu neatkarību, jo Rietumi vienbalsīgi šo gājienu atbalstīja un PSRS nebija pietiekami spēcīgā, lai tam pretoties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties