Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:689347
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mīlestība ir jūtu, attiecību kopums starp diviem cilvēkiem. Izdzirdot vārdu „mīlestība”, prātā nāk domas par kaut ko ļoti patīkamu un mīļu. Ir grūti izskaidrot, kas ir mīlestība.
Karš ir ļoti liels konflikta risinājums starp divām vai vairākām pusēm. Cīniņš, izmantojot ģeofiziskos līdzekļus. Izdzirdot vārdu „karš”, prātā nāk negatīvas emocijas, domas par nāvi, strīdiem, ieročiem, katastrofu.
Līdzekļi ir pilnīgi viss, kas nepieciešams, lai sasniegtu mērķi. Piemēram, jāuzdāvina rozes, lai papildinātu mīlestību ar vēl vienu mīļu mirkli, vai jānopērk jaunu tanku, lai karā pieveiktu pretinieku.
Es uzskatu, ka mīlestībai un karam nav nekā kopīga. Tās ir divas, pavisam atšķirīgas lietas, katra ar savu mērķi. Mīlestībā cilvēki dara visu iespējamo, lai mīļotais būtu laimīgs. Ja gadās kāds pārpratums vai strīds, tiek darīts viss, lai salīgtu un turpinātu mīlēt. Tās mērķis – padarīt mīļoto cilvēku laimīgu. Kara mērķi – panākt savu, sagraut pretinieku. Tajā valda vardarbība.
Kad N. Makjavelli (1469. – 1527.) rakstīja šo aforismu, bija pavisam citi ieroči, kuri tika izmantoti karā un pavisam savādākas attiecības starp cilvēkiem. Es uzskatu, ka, ja viņš dzīvotu mūsdienās, tad šādu aforismu nebūtu uzrakstījis. Jo mūsdienās ir tādi masu iznīcināšanas ieroči kā atombumbas, virsskaņas lidmašīnas ar jaudīgām raķetēm u. c. Lietojot atombumbu, cieš apkārtējā vide un ir ārkārtīgi daudz bojā gājušo. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1154087
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties