Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479231
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pagājušajā gadsimtā un šī gadsimta sākumā koksnes daudzumu mērīja ar dastmēriem, kuru mērījumus vajadzēja nolasīt no skaitļiem uz koka skalas, kas būtiski samazināja precizitāti, taču mūsdienās tas viss notiek daudz precīzāk un ātrāk ar elektroniskajiem dastmēriem, ar kuriem koksnes daudzumu kokam iespējams nomērīt pāris minūtēs. Tehnolģijas pēdējā laikā ļoti strauji attīstās un tas ļauj meža nozarei attīstīties līdz ar tām. Tā kā Latvijā mežrūpniecība ir ļoti attīstīta, tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas un arī ieguldīts to modernizēšanā.
Šai nozarei Latvijā ir piemērtos ekoloģiskais stāvoklis, jo nav lielu piesārņojuma avotu, un nenotiek plaša urbanizācija. Lai gan Latvija nav pašu „zaļāko” skaitā, taču vide šeit ir pietiekami tīra un nepiesārņota, lai mežrūpniecība spētu veiksmīgi attīstīties.
Latvija laika gaitā ir bijusi pakļauta dažādu varu ietekmei, taču tā tika iekļauta kādas impērijas vai lielvalsts satāvā salīdzinoši vēlu. Šī iemesla dēļ mūsu valstī nav izveidojušies milzīgi rūpnieciskie centri, kas liktu valsts ekonomikai balstīties uz rūpniecību, bet gan uz kokmatereālu ieguvi un to eksportu, apstrādi.
Mežrūpneicības un mežsaimniecības uzplaukumu Latvijā nekas nekāve. Visi faktori ir tai labvēlīgi un nav arī nekādu saimniecisko problēmu, kas liktu šai situācijai mainīties paredzamā nākotnē. Šī nozare ir viena no svarīgākajām Latvijas ekonomikai un tai arī nav ievērojamu konkurentu, kas varētu nomākt šo nozari, tāpēc arī valsts atbalsts un uzmanība ir gandrīz nedalīta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties