Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:210244
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbā (Irša 2004) par salu bioģeogrāfijas teoriju Latvijas ezeru salās tiek analizēta literatūra par Latvijas ezeru salām un tur veiktajiem pētījumiem, vairāk pievēršot uzmanību salu bioģeogrāfijas likumsakarību atspoguļojumam. Pētījumi apstiprina, ka augu daudzveidība ir atkarīga no salu izmēriem (Laiviņš, Laiviņa 1986), turpretī par dzīvnieku daudzveidību Latvijā līdzīgi pētījumi nav veikti. Tāpēc mana praktiskā darba mērķis ir noskaidrot, vai faunas daudzveidība Latvijas ezeru salās veidojas saistībā ar salu bioģeogrāfijas teoriju.
Neskatoties uz to, ka Latvijā ezeru salas iekļautas 17 aizsargājamās teritorijās (Anonīms 1999), tās līdz šim pētītas maz. Izņēmums ir Moricsala, kur plaši pētījumi veikti gan par salas faunu, gan floru. (Лаивиньш 1983; Laiviņš, Laiviņa 1986). Visplašākos pētījumus Latvijas ezeru salās veicis M. Laiviņš. 1986. gadā publicēts raksts par pētījumu, kas aptver deviņu Latvijā aizsargājamu ezeru (Lielais Baltezers, Cieceres, Jumurdas, Kāla, Indzera, Zvirgzdenes, Pildas, Istras un Usmas ezers) 34 salas. Bet tā ir tikai neliela daļa no visām ezeru salām, un, lai varētu nodrošināt šo teritoriju bioloģiskās daudzveidības un dabisko procesu saglabāšanos, jāveic daudz plašāka un daudzveidīgāka izpēte.
Tā kā Latvijā šī tēma ir jauna un arī pasaulē līdzīgi pētījumi veikti tikai lielajās jūru un okeānu salās, nav izstrādāta metode, kas būtu piemērota Latvijas apstākļiem – salu izmēriem, reljefam, klimatam, salu ekosistēmu attīstības vēsturei.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119466
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties