Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824219
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līderis – vadītājs [2;442]
Līderība – tiek definēta dažādi atkarībā no pētnieciskās skolas vai virziena psiholoģijā, kuru pārstāv definīcijas autors. Tā Dž.Ivancevičs un M.Matesons kā līderību saprot indivīda ietekmi uz grupas uzvedību, neizmantojot piespiešanas metodes. Edvina Fleišmana (Flesishman) variantā līderība ir sekotāju darbības ietekmēšana ar komunikācijas palīdzību noteikta mērķa vai mērķu sasniegšanai.
Lai gan līderības jautājums cilvēkus ir nodarbinājis jau no tālas senatnes, sistemātiski līderības pētījumi sākās tikai XX gs. Sākumā (1904.g.).
Ikdienas domāšanas līmenī joprojām ir plaši izplatīts uzskats, ka cilvēka kļūšana par līderi ir atkarīga gandrīz tikai un vienīgi no viņa spējām un īpašībām, vēl vairāk – tiek uzskatīts, ka par līderiem jau piedzimst, jau pirms piecdesmit gadiem vadošie līderības pētnieki ir nonākuši pie secinājuma, ka šādi uzskati ir aizspriedumaini un maldīgi. Pētījumi parādīja, ka līderu spējas un īpašības var būt ļoti atšķirīgas. [1;17]
Interesanti salīdzināt, kā līderības teorijas un īpašumu kopums sasaucas ar mūsdienu teorijām un 1554.gadu, tālo senatni, kad Anglijā valdīja karaliene Elizabete.
Īss filmas satura apraksts
Henrijs VIII, Elizabetes tēvs bija Anglijas karalis. Šajā laikā katoļi cīnījās pret protestantiem, bet visā Anglijā virsroku ņēma katoļu ticība. Elizabete ir Henrija VIII ārlaulības bērns un viņas māte nebija katoļu ticības, kas daudzos izraisīja sašutumu. Pat mirstošajai karalienei, Elizabetes māsai. Elizabeti vēlējās arestēt, jo viņa nebija katoļu ticības un viņu apvainoja, ka ir sacēlusies pret katoļu ticību, bet valdošā karaliene apžēlojās un lūdz, lai Elizabete savas valdīšanas laikā saglabātu valstī katoļu ticību. Iepriekšējā karaliene mirst.
Elizabete mīl savu bērnības draugu seru Robertu = Grāfu Dedliju, kurš arī ir iemīlējies Elizabetē. Par spīti mīlestībai un visu pretestībai, Elizabete tiek kronēta par Anglijas karalieni. Galma padomnieki, nav mierā, ka Elizabete nav precējusies un vēlas izprecināt karalieni ar Francijas karali, kurš vēlāk izrādās liels “brunču mednieks”. Elizabete nepieņem šo piedāvājumu.
Skotijā ir iebrukuši Franči un sākas politiskas cīņas. Notiek apspriede. Elizabete ir gudra, kas ļoti palīdz situāciju risināšanā. Galminieki domā, ka karaliene no politikas neko nesaprot un vērš intrigas. Īstenībā karaliene ir ļoti gudra un saprot daudz. Anglijas bīskapi, lai parādītu tautai, ka karaliene nav piemērota, bez karalienes ziņas karā pret Frančiem uz Skotiju aizsūtīja pusaudžus. Protams, kauju zaudēja. Elizabete bija ļoti dusmīga un pārdzīvoja, ka viņas tēvs tā nerīkotos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties