Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:396527
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: Viduslaiki (5. - 15. gs.)
Jaunie laiki (15. - 20. gs.)
Darba fragmentsAizvērt

Jau no pašiem tās aizsākumiem Londona ir bijusi nozīmīgs cilvēku darbības centrs, vieta, kur satikties un sajaukties dažādiem etnosiem, to valodām, kultūrām un tradīcijām. Tā ir pieredzējusi romiešu, sakšu, vikingu un normāņu centienus to pakļaut, pārvērst un pielāgot saviem uzskatiem un redzējumam. Rezultātā Londona un tās iedzīvotāji cauri gadsimtiem ir saskārušies ar neskaitāmām grūtībām un traģēdijām, kurām ir bijusi liela ietekme uz tās teritorijas attīstību un kopumā pār visu pilsētas demogrāfisko ainu. Tās populācija ir strauji augusi un kritusi, ietekmējoties no ārējiem un iekšējiem gan labvēlīgiem, gan nelabvēlīgiem faktoriem. Londonu ir skāris gandrīz viss, tās kontūrlīniju radīja, pārveidoja, ietekmēja gan atsevišķas personas, gan vēsturiskie periodi, gan dažādi notikumi kā normāņu iebrukums, Londonas Lielais ugunsgrēks, Kristofera Rena vadītā pilsētas atjaunošana, Džordža IV laika apbūves periods un daudzi citi. Tā ir vienmēr cēlusies un kritusi, un cēlusies no jauna, iegūdama vēl lielāku inerci, kļūstot par Eiropas un pasaules fokusa punktu un visu sfēru galveno un svarīgāko centru.
Londona atrodas Anglijas dienvidaustrumos netālu no Temzas upes aptuveni 80 km uz augšu no tās estuāra Ziemeļjūrā. Šī zeme, uz kuras tika uzcelta viena no ietekmīgākajām galvaspilsētām pasaulē, 50 miljonu gadu senā pagātnē bija klāta ar dziļiem ūdeņiem. Kad ūdeni nomainīja zeme, tās māls un krīts cauri gadsimtiem un dažādiem laikiem tika izmantoti, lai uzbūvētu Londonas mājas, publiskās ēkas un aizsardzības konstrukcijas. Jau 500 000 gadus Londona ir bijusi cilvēku pēdu skarta. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties