Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:976268
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, lielā mērā, tikai un vienīgi cilvēki, kā kopums ir atbildīgs par šīs vietas apdraudētību, jo daba šai vietai maz kā var kaitēt, arī skatoties ilgākā liak nogrieznī. Ja nu pēc gadiem, kad būs izkusuši visi ledāji, sniegs, un būs iestājusies globālā sasilšana pilnā apjomā, pat tā nespēs tik ne tuvu Maču Pikču, jo zinātnieki ir aprēķinājuši, ka tad, kad viss minētais ieņems ūdens šķidro agregātstāvokli, ūdens līmenis uz planētas pacelsies par 60 metriem. Kad liela daļa sauszemes būs zem ūdens, un liela daļa cilvēku būs pārcēlušies dzīvot uz kalniem, Maču Pikču nebūs nekādu izmaiņu, jo pilsēta atrodas 2,4 km virs jūras līmeņa. Un nav jābūt diženam matemātiķim vai raķešu zinātniekm, lai saprastu, ka 60 metri, pret iespaidīgajiem 2,4 km ir nieks.
Nerunājot par globālo sasilšanu, ir vēl pāris iespējas, kā daba var kaitēt šim senajam Inku ceitoksnim. Ir iespēja, ka zemes tektonisko plātņu kustības rezultātā, rodas zemestrīces, kas Peru, kur atrodas Maču Pikču, nav brīnums un pēdējā ievērojamā zemestrīce tur notika šā gada 4.novembrī, kas nav nemaz tik sen. Arī 14.janvārī tur tika reģistrēta 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce. Vēl var uznākt kāda viesuļvētra vai kas tamlīdzīgs. Un kā pēdējo, un visnereālāko iespēju, es uzskatu veidu, kā, kā zinātnieki mēļo, izmira dinozauri, respektīvi – ja krīt meteorīts vai kāds cits debesu svešķermenis tieši virsū Maču Pikču.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties