Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492682
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savulaik iemantojis ne to labāko slavu, linolejs tomēr ir viens no izturīgākajiem un praktiskākajiem grīdas segumiem. Nereti pirmās asociācijas ar linoleju nav tās glaimojošākās – virtuves grīda ar šķirbām, gaisa burbuļiem vai atlupušām malām. Šādas atmiņas daudziem ir saglabājušās no padomju laiku komunālajiem dzīvokļiem un turpina vēl aizvien dzīvot cilvēku prātos, kā arī veidot stereotipus.
Padomju laikā ražotā linoleja kvalitāte bija pieticīga un montāžas darbu kvalitāte neapmierinoša. Turklāt ilgstoši kalpojot, tas dažkārt arī ievērojami sarāvās. Mūsdienās, kad uzlabojušās ražošanas tehnoloģijas, linolejs kļuvis ne vien izturīgāks, bet arī vizuāli daudzveidīgāks. Turklāt, ja pareizi izvēlās linoleja veidu un to rupīgi ieklāsi, linolejs kalpos pat vairākus desmitus gadu.
Galvenokārt veikalos nopērkams Vācija, Nīderlandē, Zviedrijā un Polijā ražots linolejs. Tas pieejams trīs veidos: dažādu ruļļos, flīzēs un dēļos, kurus pie grīdas var pielīmēr vai ieklāt ar klik sistēmu – līdzīgi kā laminātu. Linoleju ražo no dabiskiem materiāliem, taču polivinilhlorīda (PVC) grīdu segumi iemantojuši šo nosaukumus, kaut būtībā tiem nav nekā kopēja. Īsto linoleju parasti dēvē par dabisko, savukārt PVC – par sintētisko.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1398057
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties