Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:296288
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ikvienai valstij ir lietas, ar ko var lepoties, sasniegumi, ar ko var lielīties, cilvēki, par kuriem nav kauns stāstīt citiem. Arī Latvija ir starp tām valstīm. Šajā mazajā valstī ir cilvēks, kurš ir vēsturnieku, literātu un mūsdienu valstsvīru atzīts par vienu no 100 izcilākajiem demokrātiem, tas, protams, ir Jānis Čakste.
Visiem pazīstams kā pirmais Latvijas prezidents ir dzimis 1859. gada 14. septembrī
Jelgavas apriņķa Lielsesavas Čakstu mājās lauksaimnieku ģimenē. Kaut arī Jāņa Čakstes bērnība aizgājusi bezrūpībā, gan ziedu pilnā tēva ābeļu dārzā, gan zālēm bagātās pļavās un dzeltenās labības druvās, vecāki saprotoši izturējās pret viņa aktivitātēm un atbalstīja viņa ziņkāres apmierināšanu. Un varbūt gaisotne ģimenē un pozitīvā audzināšana bērnībā būtiski ietekmēja viņa nākotni. Čakste bija mācījies mājskolotājas vadībā, tad elementārskolā un ģimnāzijā, kurā bija aizliegts runāt latviski, viņš piedalījās latviešu skolēnu vakaros, lasīja referātus un uzklausīja citus. Ieguvis vidējo izglītību, Čakste devās studēt uz Maskavu, ieguva jurista profesiju un nodibināja Maskavas latvju studentu biedrību, no kuras vēlāk izveidojās biedrība ‘’Austrums’’ un korporācija ‘’Fraternitas Moscoviensis’’. Latviešu vakariem bija ne tikai liela sabiedriska un kulturāla nozīme, bet arī nacionāla nozīme.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties