Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576361
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai ņemtu dalību politiskajā dzīvē ir jābūt noteiktam vecumam. Pašvaldību vēlēšanās par deputātu kandidātiem var kļūt 18 gadu vecumu sasnieguši jaunieši. Savukārt par Saeimas deputātiem likums ļauj kandidēt pilsoņiem, kuriem ir 21 gads.
Notikusī paaudžu maiņa lielāko Eiropas Savienības valstu politiskajā elitē laiku pa laikam liek atskanēt runām par līdzīgiem procesiem arī Centrālās un Austrumeiropas valstu „politiskajās nomenklatūras grupās”. Paaudžu maiņa politiskajā dzīvē ir arī skārusi Rīgas apkārtnē notiekošās politiskās diskusijas. Pēdējo laiku notikumu lielajā politikā rosina pārdomas: Latvijas politikā nepieciešamas pārmaiņas. Bet ne tādas, ko mēdz nosaukt „tie paši vēži, tikai citā kulītē”. Protams, ir politiskie spēki, kas ir patīkami izņēmumi, tomēr mana galvenā atziņa ir tāda, ka politikā pakāpeniski jāienāk jaunajai paaudzei, tikai man rodas jautājums – kā? Vecākās paaudzes politiskā elite risinājumu šai situācijai redz ar hierarhisku un smagnēju atgriešanos pie pārbaudītām metodēm, jo totalitārās sabiedrības pieredze ir atstājusi neizdzēšamu iespaidu. Metodes ir dažādas, bet jaunās paaudzes iesaistīšana ar korupcijas palīdzību ir visefektīvākā, kas arī daļēji izskaidro jaunās paaudzes klusēšanu šī brīža Latvijas politikā. Tāpēc arī par paaudžu maiņu Latvijas politikā šodien runāt nevar, jo tam ir vajadzīgs pilnīgi jauns un ar šodienas politisko eliti nesaistīts spēks.
Pašlaik Latvijā situācija ir tāda, ka, neraugoties uz politisko partiju augošo interesi iekļaut vēlēšanu sarakstos gados jaunus kandidātus, viņu panākumi tajās pasliktinās. Izpētot pašvaldību vēlēšanu statistiku, var secināt, ka ar katru gadu gados jauni cilvēki arvien mazāk kļūst par deputātiem un var pilntiesīgi strādāt pašvaldībās. Šāda situācija neveicina sabalansētas un harmoniskas sabiedrības veidošanos. Tāpēc jāmaina jauniešu attieksme pret politiku un politiķi attieksme pret jauniešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135610
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties