Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208934
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāpēc zināma daļa Latvijas pilsoņu uzskatīja, ka, iestājoties leģionā, viņi aizsargā sevi un savas ģimenes pret jaunām PSRS masveida represijām, kas vēlāk tiešām arī sekoja. Kopumā Vācijas bruņotajos formējumos dienēja apmēram 150 000 latviešu, no kuriem aptuveni trešā daļa gāja bojā karadarbībā vai gūstā.
Tāpat kā latviešu leģiona karavīri ticēja, ka no viņu vienībām kādreiz izveidosies atjaunotā Latvijas armija, arī sarkanarmijas latviešu strēlnieki ticēja, ka viņi cīnās par Latvijas atbrīvošanu no nacistiem un pēc to padzīšanas izveidos Latvijas teritoriālo korpusu.
Mūsdienās ir spilgti redzams, ka latviešu karavīram līdzi gājusi it kā mūžīga nolemtība - tapt iesaistītam militāros konfliktos, kur, savas tautas un tēvzemes mīlestības vadīti, karavīri cīnās un mirst tādās militārās sadursmēs, kuru raksturs ne vienmēr tieši atbilst latviešu tautas brīvības, taisnības, tiesību un zemes aizstāvēšanai. Latviešu karavīri 2. pasaules kara laikā Vācijas un PSRS kļuva par upuriem. Kauju rajonā atrodamas lielas kritušo kapsētas. Abās pusēs vārdi uz karavīru kapenēm ir galvenokārt latviešu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties