Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:846740
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krusta kari: Rietumiem: sākās Romas impērijas sabrukums, viduslaiku sociālās sistēmas formu krišana, pastiprinājās centralizētā karaliskā vara, tirdzniecības attiecību ziedēšana starp Rietumiem un Austrumiem, pilsētas īpašuma politiskās nozīmes bagātināšana un nostiprināšana, dzimtbūšanas iznīcināšana. Austrumiem: ietekme uz kultūru, valsti un sociālo sistēmu, iedzīvotāju skaita samazināšanās, militārā attīstība, bet vienlaikus arī kultūras attīstības samazināšanās. Precīzs mirušo skaits nav zināms, taču šis skaits pārsniedz 200-300 tūkstošus cilvēku.
Karš Irākā: ASV un tās sabiedrotie šajā karā zaudēja vairāk nekā 4,8 tūkstošus cilvēku un 32 tūkstošus tika ievainoti. Irāka zaudēja no 80 tūkstošiem līdz 1,1 miljonam cilvēku. Netika atrasti masu iznīcināšanas ieroči, netika pierādīta Huseina režīma saistība ar teroristu grupējumu, tika gāzts Saddama Huseina režīms. Tas izmaksāja iesaistītajām valstīm apmēram 1,7 triljonus dolāru.
Salīdzinot šo notikumu rezultātus, var pamanīt, ka būtībā izvirzītie mērķi netika sasniegti. Masu iznīcināšanas ieroči netika atrasti, bet vairāk nekā miljons cilvēku gāja bojā, cilvēki, kuri izdzīvoja, gūstot ievainojumus dzīvībai, iztērēja 1,7 triljonus dolāru. Krusta karos gāja bojā vairāk nekā 200-300 tūkstoši cilvēku, bet es domāju, ka 400 gadu laikā ir vēl daudz vairāk, tāpēc šeit salīdzinājums ar krusta kariem izrādījās patiess.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381206
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties