Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:906599
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmā atšķirība, kas atšķir Amerikas Savienotās Valstis no daudzām citām valstīm ir tā, ka ASV prezidents pilda vairākus amatus –viņš ir valsts galva, valdības vadītājs un reizē arī augstākā persona divpalātu likumdošanas un vēlēšanu sistēmā. No vienas puses es šādus situāciju raksturotu kā pozitīvu piemēru arī citām valstīm, tomēr tajā pašā laikā šādai situācijai ir arī sava negatīvā puse.
Saskaņā ar ASV konstitūciju ASV prezidents ir tiesīgs izveidot savu padomnieku kabinetu, kas ir federālās valdības izpildvara, kuras pienākums ir rūpēties par ASV Kongresa izdoto likumu, kurus prezidents ir tiesīgs izsludināt, ieviešanu. Prezidents ir arī tiesīgs apžēlot, saskaņā ar Senāta lēmumu slēgt līgumus, kā arī iecelt amatā augstākās tiesas tiesnešus un vēstniekus.
Kā pozitīvs moments šajā ir tas, ka būdams gan valsts galva, gan parlamenta vadītājs, prezidents ir daudz informētāks par parlamenta darbību, reizē arī valsts situāciju, nekā gadījumā, ja prezidents ir tikai valsts galva un premjerministrs ir valdības vadītājs. Prezidents kā valdības vadītājs var noteikt valsts politikas virzienus, līdz ar to, ka viņš visu šo procesu vada, viņš ir informētāks par esošo situāciju, nekā gadījumā, ja premjerministra uzdevumus pilda kāds cits.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1124833
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties