Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
1,99
Ietaupījums:
0,26 (13%)
Cena ar atlaidi*:
1,73
Pirkt
Identifikators:841089
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā ārstniecības līdzeklis, kafija tika izmantota klasiskā arābu medicīnā 900.-1000.gados. Tomēr mūsdienās to izmanto tikai kā uzmundrinošu dzērienu .
Kafija satur arī alkaloīdus - kofeīnu. Procentuālais kofeīna daudzums kafijas pupiņās atkarīgs no kafijas veida, piemēram, „Robu-ste” no Gvinejas- 1,7-1,9% ; „Santose” – 1,3-1,5% ; „Hodeide” -1,2%. Arī tējas lapas satur apmēram tikpat lielu kofeīna daudzumu, tomēr, tējas tasē ir ap 2 reizēm mazāk kofeīna, nekā tādā pašā kafijas tasē, tas viss ir viegli izskaidrojams, jo tējas pagatavošanai mēs beram 2 reizes mazāk, nekā kafijas pagatavošanai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ķīmija kafijas krūzē”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/841089

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties