Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Izglītības attīstība un tendences Latvijā 21.gadsimta globalizācijas apstākļos

     

    Eseja4 Pedagoģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950901
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

„Relatīvi maz skolēnu sasnieguši augstākos kompetences līmeņus – darām nepietiekami, lai attīstītu skolēnu prasmes augstākā līmenī, kas ir svarīgs priekšnoteikums skolu beidzēju spējai mācīties mūža garumā un veidot sekmīgu profesionālu karjeru.”6 Skolēnu un studentu sasniegumi ir apmierinoši, viduvēji. Nav slikti, bet aktīvas tieksmes uz vēl labākiem rezultātiem. Nav vīzijas, kas būs pēc izglītības iegūšanas, ko ar to varēs darīt. Skolēni neredz mācībām reālu pielietojumu, un diemžēl arī studentu vidū šī tendence ir izplatīta. Un, ja nav saprotams, kam iegūtās zināšanas un veiktie darbi būs reāli vajadzīgi, tad arī neredz nepieciešamību darīt ar pilnu jaudu. Tā ir realitāte.
Izglītības attīstība globalizācijas apstākļos var būt pat ļoti kvalitatīva, ja pārņemsim citu valstu vispozitīvāko pieredzi, bet nepazaudēsim savu labo un spēsim noorientēties savās vērtībās. Mums nav nepieciešams mācīties, kā labāk atvērt kokosriekstus, bet derētu pamācīties konkrētāk nospraust mērķi, kas ir tiešām aktuāls un nepieciešams, veiksmīgi izveidot tā realizācijas plānu un apņēmīgi iet uz tā īstenošanu. Mums nekur nederēs zināšanas par karsto avotu tūrisma izveidi, bet noderēs neatkarīgas nostājas izveidošana. Mums kā tautai ir jāmācās celt savu pašapziņu, lai nepazaudētu sevi pasaulē un pieņemtu no pasaules ne tikai tās noteikumus un pavēles, bet arī noderīgo un mums nepieciešamo. Tad globalizāciju varēsim saukt par savas attīstības vienu no pozitīvajiem faktoriem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1314439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties