Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Brīvības, atbildības un patstāvības principi mūsdienu audzināšanā

     

    Eseja4 Pedagoģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663121
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās viena no lielākajām problēmām ir bērna pareiza audzināšana. Šī tēma ar katru dienu paliek arvien aktuālāka. Neskatoties uz to, ka plaši pieejami dažādi literatūras un saziņas līdzekļi, grūti izvēlēties pareizākos audzināšanas padomus attiecībā pret saviem bērniem. Sākotnēji bērna audzināšanā liela nozīme ir ģimenei, pēc tam arī skolai un sabiedrībai. Galvenais, lai spētu bērnā veidot nepieciešamās īpašības, ir vajadzīga laba saskarsme, cieņa un uzticība. Nav mazsvarīgi ievērot arī Ž.Ž.Ruso sacīto, ka “audzināšanā ir jāgādā, lai audzēknis nenonāk sabiedrības sliktākajā ietekmē [1.,133.].” Svarīgi neuzspiest savu viedokli, jo bērnam jāmācās no savas pieredzes, tādēļ audzināšanai jāpielāgojas bērna attīstībai.
Visi daudz maz tiek pakļauti sabiedrības gribai un, ja šī griba sakrīt ar savu iekšējo gribu, tad līdz ar to tiek nodrošināta arī sava brīvība. Salīdzinot ar padomju laika izprasto brīvību, kas ir bijusi ierobežota, pakļauta dažādām noteiktām normām un disciplīnai, mūsdienās valda “lielā brīvība”, kas novedusi pie visatļautības. Līdz ar to arī skolās tā ir liela problēma skolotājiem. Skolotāju attieksme pret šiem disciplīnas pārkāpumiem nosaka arī viņu attieksmi pret stundas vadības stilu un pašiem skolniekiem.
Viens no galvenajiem nosacījumiem - uzticēties vai neuzticēties bērnam.
Pēc Ē.H.Ēriksona attīstības psiholoģijas modeļa izriet, ka “šī uzticēšanās bērnam vieš turpmāk attīstīt ticamību sevī un apkārtējos [3.,131.].” Lai jaunietis spētu būt patstāvīgs un brīvs, viņam jānopelna šī uzticēšanās no vecāku puses.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties