Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:123097
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konstatēts arī tas, kas policijas darbinieki ar laiku neizpauž savas emocijas, kas liecina, ka policistu profesionālā darbība ietekmē viņu attieksmi pret to, kas ir emocionāli nozīmīgs, to var saukt arī par emocionālo savrupību, depersonalizāciju, kas savukārt liecina par spēcīgi izteiktu emocionālās izdegšanas sindromu. Policistēm ir spēcīgāk izteikta spriedzes fāze nekā policistiem, kas liecina, ka spriedzes situācijas sievietes ietekmē daudz spēcīgāk nekā vīriešus.
Atbildīgs un intensīvs darbs, paaugstināta atbildības izjūta, augsti darba standarti, pārāk liela darba slodze, neatbilstošs materiālais un garīgais novērtējums, mazs sociālais atbalsts- šie ir vieni no galvenajiem izdegšanas sindroma cēloņiem, un iepriekšminēto profesiju pārstāvjiem šiem cēloņiem jāpievērš pastiprināta uzmanība. Pozitīvi ir tas, kas izdegšanas sindromam pēdējā laikā tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība, kā arī meklētas ārstēšanas iespējas, kā piemēram, ir jācenšas vairāk komunicēt ar cilvēkiem, kas spēj atbalstīt, vairāk fiziski jākustas, jāatbrīvo prāts no visa liekā, kā arī cukura patēriņa samazināšana var palīdzēt samazināt sindroma izpaušanos, tiek ieteikts atrast hobiju, nodarbi, kuras laikā iespējas atbrīvot prātu un atpūtināt organismu gan fiziski, gan garīgi, piemēram, gleznošana. Kopumā izdegšanas sindromu visveiksmīgāk iespējams ārstēt iemācoties rūpēties par sevi un ļaujot savam organismam atpūsties, taču galvenais būtu pašam apzināties, ka persona izjūt izdegšanas pazīmes, jo to apzinoties, organismam var dot iespēju atpūsties un atgūt enerģiju, “uzlādēties”, lai varētu veiksmīgi turpināt darbu tālāk ar garīgi un fiziski veselu organismu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1388143
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties