Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:510863
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģimenei ir svarīga loma jauno paaudžu veselības nostiprināšanā un audzināšana, sabiedrības ekonomiskā un sociālā progresa nodrošināšanā, demogrāfisko procesu uzlabošanā. Tajā tiek likti pamati cilvēka raksturam, viņa attieksmei pret darbu, morālajam, idejiskajām un kultūras vērtībām. Sabiedrībā ir vitāli ieinteresēta, lai ģimene būtu stabila, garīgi un morāli veselīga.
Sabiedrībā laulība un ģimene balstās uz brīvprātīgu sievietes un vīrieša vienošanos. Valsts rūpējas par ģimeni, izveidojot un attīstot plašu bērnu iestāžu tīklu, izmaksājot pabalstus sakarā ar bērna piedzimšanu, piešķirot pabalstus un atvieglojumus daudzbērnu ģimenēm, kā arī sniedzot citāda veida pabalstus un palīdzību.
Stājoties laulībā cilvēki uzņemas ievērot noteiktas tiesiskas un morālas normas, ir gatavi apvaldīt zināmu patvaļību orientēt sevi uz jaunu pienākumu pildīšanu, apgūt laulāto savstarpējo attiecību ābeci, sargāt ģimeni, cieņu un godu.
Socioloģisko aptauju dati un šķiršanās statistika liecina, ka 75% - 80% ģimeņu laulāto nesaskaņas ir uzskaitītas, uzvedībā, gaumes jautājumos, tas nereti noved pie laulības šķiršanas ar ieganstu rakstura nesaskaņas. Raksturu nesaskaņa veicina elementāra neprasme dzīvot kolektīvā, kultūras trūkums.
Dziļas pārmaiņas laulāto attiecībās saistītas arī ar jauna tipa sievietes personības rašanos, ar sievietes centieniem izkopt savas spējas, talantus, darboties dažādās dzīves sfērās. Šie sievietes centieni ir saistīti ar iekšējām pretrunām, problēmā un konfliktiem, ar pretrunām sabiedrībā un ģimenē. Vīrieša egoisms var kļūt par mīlestību postošu faktoru visās laulāto saskarsmes formās – intīmajās attiecībās, ikdienas materiālajās rūpes, vissmalkākajās uzskatu un pārdzīvojumu niansēs. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties