Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300854
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Salīdzinot Intervijas un filozofu Deniela Deneta un Paula Kaliga atbildes un skaidrojumus, uz jautājumiem intervijā, var secināt, ka esot par filozofu, nebūt nenozīmē, zināt atbildes uz visiem visuma noslēpumiem un jautājumiem. Katra filozofa skatījums uz jautājumu-problēmu, tiek atbildēts atšķirīgā veidā.
Denets uzskata sevi par filozofu dēļ akadēmiskās pieredzes un praktiskās pieredzes, turpretī Kaligs sevi par filozofu neuzskata, bet gan par filozofijas studentu. Atšķirību filozofu domāšanā var redzēt pēc reakcijas uz jautājumu: “Kāda ir dzīves jēga?”.
Denets atbild vienā teikumā, turpretī Kaligs uz šo jautājumu reaģē, analizēšanas veidā sākot jau ar : “Kas ir vārda “dzīve” jēga?, Vārda “jēga” nozīmes, “vērība”, viņa atbilde nebija nebūt īsa, tā bija balstīta uz vārda nozīmi, šajā jautājuma kontekstā, un balstoties uz tiem, un balstoties uz tālāko skaidrojumu, paskaidro viņa skatījumu- atbildi uz šo jautājumu. Daniels Denets pārsvarā izmanto piemērus, lai izskaidrotu, to ko viņš vēlas lai klausītājs saprastu, no viņa sakāmā. Deneta atbildēs ir ļoti redzama saistība ar zinātni, it īpaši evolūciju, ģenētiku un informāciju, kas mums ir zināma par smadzeņu darbību. Turpretī Pauls Kaligs, katru jautājumu, detalizēti sadala daļās, un vēlas definē jēdzienus jautājumā, lai otrs, kuram viņš dos atbildi, saprastu, veidu kādā viņš atbildēs, un ko īsti atbildēs. Filozofs uzskata, ka cilvēkam augot, dabīgi parādās jautājumu, lai saprastu kāpēc kaut kas ir tā un ne savādāk, kas noved pie jautājumiem un kuriem ir grūtāk iegūt atbildes.
Esamības, Apziņas un Personības jautājumi, varētu teikt, ir apvienojami ar abu filozofu uzskatiem un skaidrojumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1382599
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties