Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:907441
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Diemžēl Grieķijas draudīgā situācija ne tikai negatīvi iespaido pašu Grieķiju, bet faktiski destabilizē situāciju visā pasaulē. Ja Grieķijas valsts bankrotētu, tas atstātu negatīvu iespaidu uz eiro un Eiropas ekonomiku kopumā, arī uz Latviju. Tāpēc Latvijas interesēs ir, lai Grieķija turpina turēties „virs ūdens” un tajā tiktu ieviesta stabilitāte. Latvijai rastos eksporta problēmas. Pat ja tiešā veidā uz Dienvideiropu eksportējam maz, samazinoties, piemēram, Vācijas vai Ziemeļvalstu eksportētāju pārdošanas apjomiem Dienvideiropā, tas negatīvi ietekmēs arī pieprasījumu pēc starpproduktiem no Latvijas.
Labā ziņa vienlaikus ir tāda, ka Latvijā strādājošajām komercbankām nav ieguldījumu Grieķijas parādzīmēs un pat ieguldījumi Spānijas vai Itālijas vērtspapīros ir nebūtiski. Tāpat Latvijas valdībai ir izveidots vairāk nekā vienu miljardu latu liels naudas uzkrājums, kas ir pietiekams, lai segtu nu jau nelielo budžeta deficītu un citas valdības maksājumu saistības ne vien šogad, bet arī 2013. gadā. Tātad pa finanšu kanālu Grieķijas „infekcija” Latvijā ienākt nevar.
Tātad, kad valsts nonāk situācijā, kad visam naudas nepietiek, ir jāizdara izšķirošā izvēle, kam un cik daudz nesamaksāt. Kā jau mēs visi zinām, līdz šim Grieķija tā vietā, lai samazinātu algas un pensijas vietējiem iedzīvotājiem, izlēma nesamaksāt starptautiskajiem aizdevējiem (pretēji Latvijas gadījumā). Šī iemesla dēļ, tiek tik ļoti daudz runāts par Grieķijas defoltu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties