Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:869425
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Organizācijas potenciāla attīstīšanas sistēmas autors Mihaēls Fukss: „Lai attīstītu organizācijas potenciālu, ir jāsāk ar tās cilvēkiem un vērtībām”. Viņš apgalvo, ka mūsdienās, kad bizness ir kļuvis tik ātrs un komplicēts, pilnīga uzņēmuma vadības kontrole pār tā darbiniekiem vairs nemaz nav iespējama, tāpēc vadītājiem ir jāpalīdz saviem darbiniekiem atraisīt viņu potenciālu, atklājot savas vērtības: „Organizāciju, kas attīstās un mācās, nevar vadīt ar instrukcijām un pakļaušanos, bet gan ar piederības izjūtas veidošanu”. (Fukss, M., Kalnciems, K. „Pret bailēm no pārmaiņām ir vakcīna” Dienas Bizness” 7.11.2007.)
Tieši uzņēmuma noteiktajām vērtībām ir ļoti liela nozīme tā turpmākajā attīstībā. Tomēr vērtību noteikšana ir diezgan sarežģīts process, tās nevar radīt uzņēmuma vadības komandas apspriedē, jo vērtības nedrīkst būt abstraktas, tās nedrīkst būt izgudrotas un realitātei neatbilstošas. Vērtības ir „jāizdzīvo”- ir jāvēro uzņēmums, jāvēro tā darbinieki un jāsaskata, ar kādām vērtībām uzņēmums dzīvo. Tad var būt iespējams tās mainīt un vajadzības gadījumā uzlabot, taču vērtības nevar tikt ieviestas bez saiknes ar attiecīgo situāciju uzņēmumā. (Fukss, M., Kalnciems, K. „Pret bailēm no pārmaiņām ir vakcīna” Dienas Bizness” 7.11.2007.)
Uzņēmuma vadības svarīgākajai vērtībai vajadzētu būt tās uzticamībai. Vārdiem ir jāsaskan ar darbiem. Mūsdienās cilvēki vairs neseko kādai struktūrai vai idejai, bet arvien biežāk izvēlas sekot konkrētiem cilvēkiem, kuriem viņi var uzticēties.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117780
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties