Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,40 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,09
Pirkt
Identifikators:126340
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ja maltītes biedram ir iebildumi – atturies. [1. 83-84 lpp.]
Nereti viesojoties citā valstī, tās iedzīvotāji izrāda mums savu viesmīlību, uzaicinot ciemos uz pusdienām. Tieši tādēļ vēlams izpētīt kultūrā pieņemtās normas jau laicīgi.
Ja esi ielūgts itāļu mājā, un ielūgumā ir teikts, ka jāģērbjas neformāli, uzvelc stilīgas drēbes, kas var būt pat ir formālas, vīrietim būtu ieteicams ierasties žaketē, kreklā un kaklasaitē, savukārt, sievietei elegantā kleitā. Punktualitāte nav strikta. Ja esi ielūgts pusdienās, vari ierasties 15 minūtes vēlāk nekā ielūgumā teikts, bet ballītē vari ierasties līdz pat 30 minūtēm vēlāk. Ja esi ielūgts uz maltīti, ir pieņemts namamātei dāvināt ziedus, šokolādi vai dāvanu papīrā iesaiņotu vīnu. Kājās jāpaliek stāvot tik ilgi, kamēr namamāte ierāda vietu, kur apsēsties. Ēšanas brīdī , dakšiņa tiek turēta kreisajā, bet nazis labajā rokā. Seko līdzi namamātes viesmīlībai – viņa apsēžas pie galda pirmā, pirmā uzsāk maltīti un maltītes beigās pirmā pieceļas kājās. Pirmo tostu saka namatēvs. Uzaicinātajam viesim tosts jāsaka vēlāk maltītes laikā. Sieviete drīkst ierosināt tostu. Maltītes laikā, nevajadzētu rokas turēt klēpī, taču nevajadzētu arī elkoņus likt uz galda. Pieņemami ir atstāt dažus kumosus uz šķīvja. Siers jāēd uzdurot uz dakšiņas, nevis ņemot pirkstos. Ja nevēlies vairāk vīna, tad atstāj savu vīna glāzi gandrīz pilnu. [4]
Ne katrs itālis prot gatavot ēst, toties māk labi paēst. Ēšana kā rituāls ir vēl viens apliecinājums itāļu mūžsenajai prasmei pārvērst dzīvi mākslā. Manuprāt, Itālija ir valsts, kur gribas atgriezties vēl un vēl, baudīt tās skaistumu, kultūras vērtības un bagātības. Šajā dienvidu zemē, kur saule karsē spoži jo spoži, cilvēki prot novērtēt tādas vērtības kā kopā sanākšanu un ēdiena izgaršošanu nevis kā ātru, ērtu izsalkuma apmierināšanas veidu, bet kā kaut ko patiesi vērtīgu un izbaudāmu.
Arrivederci! – Uz tikšanos Itālijā – saules, vīna, optimisma un laba ēdiena zemē!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,34 €
Materiālu komplekts Nr. 1330701
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Galda kultūras jautājumi mūsdienu Itālijā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/126340

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties