Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:624919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tērpi vienmēr ir pielāgoti konkrētajai ainai, piemēram, Toms pamostoties no rīta ir ģērbies pidžamā. Sievietes ir attēlotas elegantas ar daudz grimmu un kosmētiku, lai īpaši spilgtinātu daiļo tēlu.
Telpas dekorācijas spēlē salīdzinoši mazāku lomu. Tās tiek izmantotas, lai pilnveidotu telpas kopējo izskatu un kaut ko nedaudz pateiktu par pašu varoni. Patija Nouza dzīvoklī atradās klavieres, kas liecina par to, ka viņš ir mūziķis. Savukārt, kad Maiks atgriežas no kara, tad istaba ir pilna ar puķēm, lai parādītu prieku par varoņa atgriešanos. Interesanta epizode ir novērojama tad, kad Toms ar Metu izseko Patiju, jo tieši pirms viņu saskarsmes pāri ceļam pārskrien melns kaķis, kas norāda uz kaut ko sliktu – Patiju velāk nošauj.
Gangsterfilmas spēlē nozīmīgu lomu Holivudas kino attīstībā, jo tieši tās noved to pie cenzūras ieviešanas. Gangsterfilmās radītie divdomīgie varoņi un tieši filma sabiedrības ienaidnieks bija svarīgs pagrieziena punkts cenzūras ieviešanā. Filmā tiek parādīts tā laika attēlojums, kad gangsteri bija visas uzmanības centrā un rotāja avīžu virsrakstus ar savām darbībām. Filma sabiedrības ienaidnieks tika izvēlēta saglabāšanai Amerikas Savienoto Valtu filmu reģistrā, kā kulturāli, vēsturiski un estētiski nozīmīga filma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1388364
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties